Gabe Newell promluvil o vývoji nových her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gabe Newell promluvil o vývoji nových her

Gabe Newell promluvil o vývoji nových her

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 1. 2021 08:52
Reklama

Gabe Newell patří mezi hvězdy herního průmyslu, přesto o něm ale není moc slyšet. Začátkem nového roku však udělal výjimku, když poskytl rozhovor pro server 1 News se sídlem na Novém Zélandu. Spoluzakladatel a ředitel Valve prozradil, co se ve společnosti momentálně chystá.

Témat však s redaktory probral hned několik, například nedostatek headsetů Valve Index VR, které se třeba na Novém Zélandu stále nedají koupit. Newell vysvětlil, že je problém spojen s koronavirovou pandemií. O komponenty potřebné k výrobě podle všeho soupeří hned několik velkých firem. Newell konkrétně zmiňuje Apple a Microsoft, společnosti dle jeho slov vykoupily zásoby na dva roky dopředu. Než se tak stalo, mělo Valve vše dobře naplánované, aby zvládlo ukojit poptávku po headsetech. Nyní jsou však v opačné situaci, což je i důvod, proč jsou na Novém Zélandu (a jinde ve světě) nedostupné.

V produkci hardwaru tedy společnost naráží na zásadní překážky. Ty naštěstí odpadají v případě vývoje nových her. Redaktoři si samozřejmě neodpustili otázku na třetí díly kultovních sérií Half-Life a Portal. Newell v této souvislosti prohlásil, že o těchto věcech zvládl velmi dlouho nemluvit, přičemž doufá, že v tom bude pokračovat do té doby, než budou otázky irelevantní. Vysvětlil, že když na ně neodpoví, vyhne se podobně těžkým dotazům, které by logicky následovaly.

Nic konkrétního neřekl ani k projektu s kódovým označením Citadel, o němž se v posledních letech hodně mluvilo. Potvrdil ale, že se nyní pracuje na několika hrách, které budou chtít oznámit. Neřekl však, kdy se tak stane. Velký šéf nezapomněl pochválit Half-Life: Alyx. Bylo podle něj hezké vrátit se k tvorbě singleplayerových her, které stály za velkým úspěchem celé společnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama