Asobo Studio prodává část podílu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Asobo Studio prodává část podílu

Asobo Studio prodává část podílu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 1. 2021 16:37
Reklama

Napříč herním průmyslem se nesou spekulace o tom, že velké nákupy studií zdaleka nejsou u konce. Mnohými proklamované studio Asobo Studio mělo být jedním z těch, které mělo za pěknou sumu peněz přejít Microsoft. Asobo se skutečně stává předmětem nákupu, Microsoft ale investorem není.

Samotný nákup není nijak závratný. Do studia, které má za sebou vydání A Plague Tale: Innocence či Microsoft Flight Simulator, totiž investuje společnost Sagard NewGen, francouzská firma založená minulý rok, která se zaměřuje na podporu technologických a zdravotnických firem. Od studia prý zakoupilo menšinový podíl.

Je tedy otázkou, jestli jsou spekulace o odkoupení Asobo pravdivé – přeci jen by nedávalo smysl, aby chvíli před akvizicí celého studia ze strany Microsoftu přijímalo Asobo menší investice. „Lidé z The Sagard NewGen jsou skutečně nadšení, profesionální a flexibilní. Jejich schopnost porozumět specifikům našeho průmyslu a pochopit DNA našeho studia nás opravdu ohromilo. Jsme hrdí na to, že můžeme být podporováni renomovanou firmou a jsme si jistí, že toto spojenectví přinese své ovoce,“ tvrdí Sebastian Wloch, ředitel Asobo Studio.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama