Horor The Shore se inspiruje Lovecraftem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Horor The Shore se inspiruje Lovecraftem

Horor The Shore se inspiruje Lovecraftem

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

20. 1. 2021 10:47 1
Reklama

H.P. Lovecraft pobláznil mnoho dalších tvůrců, což platí i pro herní vývojáře, u nichž se tvorba slavného spisovatele velmi často stává základem pro jejich vlastní dílo. To platí i pro Arese Dragonise, který stojí za hororově laděným počinem The Shore.

Dění se odehrává na začátku 20. století. Hlavním protagonistou je Andrew, postarší rybář, který se vyrovnává se smrtí své ženy. Když nastala rybářská sezóna, neměl nikoho, komu by mohl svěřit dcerku Ellie, takže ji vzal s sebou na moře. Na cestě za obživou je překvapila bouřka, to ale bohužel není to nejhorší, co je během plavby potkalo. Do lodi totiž zespod cosi udeřilo, načež se Andrew praštil do hlavy. Poslední co viděl, byla humanoidní potvora podobná rybě, která se zmocnila Ellie. Nebohý rybář se následně probouzí na neznámém ostrově, kde začíná pátrání po ztracené dceři.

Dragonis se opírá o motivy obětování, zkoumání limitů lidské příčetnosti a samozřejmě také o chapadlovité příšery. Těch je ve hře více než dost. Příběhová adventura sází na first-person pohled, díky němuž jsou bestie ještě děsivější. V designu úrovní autoři střídají klaustrofobní koridory s otevřenými oblastmi, hlavní hrdina se krom pobíhání po souši podívá i pod hladinu. Monstrům může utéct, nebo s nimi bojovat. Naštěstí se nemusí spoléhat na suchý klacek, na ostrově se totiž dají najít futuristické zbraně, například lasery.

Malý tým se pustil do crowdfundingové kampaně na severu Ulule.com, v níž se podařilo vybrat peníze na dokončení příběhu. Nyní už je vývoj téměř u konce, autoři totiž stanovili pevné datum vydání. The Shore vyjde 19. února na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama