Ninja Theory připomíná svůj Project: Mara
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ninja Theory připomíná svůj Project: Mara

Ninja Theory připomíná svůj Project: Mara

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 1. 2021 09:23
Reklama

Od studia Ninja Theory čekáme především detaily k Senua's Saga: Hellblade 2, nesmíme ale zapomenout na další projekty, na nichž vývojáři pracují. Třeba Project: Mara. O něm jsme se dozvěděli zhruba před rokem. Čerstvý vývojářský deníček nyní nechává nahlédnout za oponu.

Sluší se připomenout, že se autoři snaží vyprodukovat hororově laděný zážitek, který se opírá o fotorealistickou grafiku. Zajímavým detailem je skutečnost, že se autoři omezili na prostor jednoho jediného bytu.

Relativně malé měřítko je pro autory klíčové, jelikož se snaží skutečně dopodrobna zachytit dané prostory. Ve videu promluvil vedoucí kreativec - Tameem Antoniades. Podle něj se tým snaží o věci, o něž se v minulosti nikdy nepokusil, mluví dokonce o posedlosti zachytáváním reality. Součástí procesu je fotografování vzorků materiálů, které se v bytě nachází, po čemž následuje tvorba procedurálních shaderů. Studio spolupracuje se společností Clear Angle Studios, která se specializuje na využívání takzvaných LiDAR scannerů, díky nimž bylo možné získat základní digitální model celého bytu.

Od experimentu si tým slibuje změnu v možnostech autorů ohledně uměleckého vyjádření během tvorby videoher. „Umělci zde nejsou pouze od toho, aby vytvořili nějaký objekt. Jejich údělem je vytvářet systémy, které jsou schopné vytvářet objekty a jejich nekonečné variace,“ vysvětluje Antoniades.

Přestože jde o projekt malého měřítka, zatím je zřejmě daleko od svého dokončení. K tomu navíc stále není úplně jasné, co od autorů očekávat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama