Autobattler Auto Chess dostane vlastní MOBA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autobattler Auto Chess dostane vlastní MOBA

Autobattler Auto Chess dostane vlastní MOBA

Radek Raudenský

Radek Raudenský

19. 1. 2021 14:05
Reklama

Pokud se dnes podíváme na žánr MOBA her, je dominantou tohoto odvětví League of Legends. Prapůvodcem ale byl Warcraft 3, následně Dota, která dala za vznik i dalším hrám – jako třeba žánru autobattlerů typu Teamfight Tactics, Dota Underlords či Auto Chess.

Auto Chess stál v tomto žánru jako první a kvůli nepohodnutí se s Valve šli tvůrci vlastní cestou, zatímco Valve vydalo vlastní, již zmíněné, Dota Underlords. Auto Chess následně vyšlo na Epic Games Store a popularita očividně rostla – studio se totiž vrací zpět a oznamuje vlastní MOBA hru.

„Auto Chess nám přinesl zpět pocit a sebevědomí tvořit kompetitivní hry. Tudíž si myslím, že je čas, abychom se vrátili k MOBA,“ tvrdí studio Drodo. Jejich vlastní titul ponese velmi kreativní název Auto Chess MOBA a využije klasické prvky tohoto žánru – jednu mapu s třemi linkami. Rozdíl ale bude v šampionech či runách, které budou zdarma.

Prozatím byla hra oznámena pouze pro mobily, je ale možné, že stejně jako v případě autobattleru dojde na vydání pro PC o několik měsíců později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama