Prodalo se 3,5 milionu kopií A Way Out
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodalo se 3,5 milionu kopií A Way Out

Prodalo se 3,5 milionu kopií A Way Out

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 1. 2021 08:31
Reklama

Josef Fares patří mezi ty nejvíce kontroverzní osobnosti herní scény. Jeho charisma nicméně dokázalo přesvědčit EA, že by mělo investovat do jeho nápadů, což se v případě A Way Out vyplatilo. V rozhovoru pro IGN prozradil, kolik hráčů dokázal kooperativní útěk z vězení oslovit.

Nejprve zdůraznil, že ho na začátku všichni podceňovali. „Když něčemu věřím, nic mě nedokáže zastavit. Je jasné, že [A Way Out] nikdo nevěřil – dokonce ani EA nebylo přesvědčené, že se bude prodávat, ale i přesto mi uvěřilo. Mě to bylo jedno,“ prohlásil a dodal, že hra prodala skoro 3,5 milionu kopií.

Podle Farese jde o výborný výsledek. „Pro malý tým o 30, 35 lidech jsou tato čísla šílená, chápete? A 3,5 milionu prodaných kopií znamená, že si hru zahrálo skoro 7 milionů lidí,“ připomněl. Hra totiž stojí na spolupráci dvou hráčů, přičemž pouze jeden z nich do ní musí investovat.

Fares se logicky drží osvědčeného receptu. Také It Takes Two přinese kooperaci dvou hráčů, stejná pravidla budou platit i pro možnost pozvat do akce kamaráda, aniž by musel tasit platební kartu. Vývojáři ze studia Hazelight jsou navíc mnohem zkušenější. Když se pracovalo na A Way Out, bylo zde mnoho stážistů, od té doby se ale tým výrazně posunul, což by mělo být na další hře znát. Animace, zvuk, design – to vše se dle Farese výrazně zlepšilo.

O kvalitách It Takes Two se přesvědčíme už 26. března, kdy hra vychází na platformách Xbox One, PlayStation4, Xbox Series, PlayStation 5 a na PC skrze Steam nebo Origin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama