Hráč Pokémon Go pyká, porušil lockdown
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hráč Pokémon Go pyká, porušil lockdown

Hráč Pokémon Go pyká, porušil lockdown

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 1. 2021 11:51 3
Reklama

Úsměvný případ spojený s hraním a porušováním zákonů řešila policie v anglickém hrabství Warwickshire. Ta totiž zastavila muže, který se přiznal, že jel do nedalekého města chytat příšerky v mobilní hře Pokémon Go. Muž se tedy musel vrátit domů s pokutou ve výši 200 liber (zhruba 5800 českých korun). O události informovala BBC.

Muž cestoval autem z domova ve městě Bedworth do města Kenilworth, dle zdrojů se jedná o zhruba 25 minut cesty autem. Spojená království jsou přitom v současnosti pod přísným lockdownem, vláda tak čelí šíření nové mutace koronaviru. Za první porušení pravidel hrozí výše zmíněná pokuta, za opakované přestupky se však tresty násobí až do výše 6400 liber (přes 180 tisíc českých korun). 

Obyvatelé Anglie, Walesu, Severního Irska a Skotska můžou opustit domovy jen pokud k tomu mají “smysluplný důvod”. Mezi ty patří nevyhnutelné nákupy jídla nebo léků, péče o děti, výměna dětí v případě rozvedených párů, práce, kterou nelze rozumně vykonávat z domova, vzdělání, náboženské vyžití, stěhování nebo cvičení v omezené míře. Chytání Pokémonů dle všeho ne.

Lokální policejní mluvčí upozornil na to, že je třeba, aby se každý zapojil do snahy zpomalit šíření viru a zůstal doma, pokud je to byť jen trochu možné.

V České republice vám pokuta za podobné chování nehrozí, současná pravidla omezení pohybu tak striktní nejsou, s výjimkou období mezi devátou hodinou večerní a pátou hodinou ranní. I tak vám ale doporučujeme zbytečně se nezdržovat v místech s vyšší hustotou osob a Pokémony raději chytat někde v přírodě.

Společnost Niantic už dříve hru aktualizovala tak, aby byla lépe hratelná i v okolí domovů. Hlavní porce obsahu ale stále čeká tam venku.  

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama