Seriálové The Last of Us má nového režiséra
i Zdroj: Naughty Dog
Novinka Seriálové The Last of Us má nového režiséra

Seriálové The Last of Us má nového režiséra

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 1. 2021 17:04 1
Reklama

Televizní zpracování populární postapokalyptické akce The Last of Us, připravované produkční skupinou HBO, bylo od listopadu loňského roku bez režiséra. Pro nedostatek času tehdy projekt opustil režisér oceňované minisérie Černobyl Johan Renck. Server Hollywood Reporter nyní přišel se zprávou, dle které se otěží chopil ruský režisér Kantěmir Balagov.

Ten zatím nemá se seriálovou tvorbou žádné zkušenosti, proslavil se však snímkem Vysoká dívka (v originále Dylda, v anglickojazyčné distribuci Beanpole), za který v roce 2019 získal dvě ocenění na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. Scénáristou a výkonným producentem projektu zůstává Craig Mazin (Černobyl), o scénář a věrnost předloze se stará také kreativní ředitel původních her Neil Druckmann.

Už déle víme, že by se měl seriál zabývat událostmi prvního dílu i s jeho hlavními postavami, bude tedy zasazen zhruba 20 let po vypuknutí nákazy, která mění lidi v monstra známé jako clickeři. Zároveň ale nemá jít o přímou adaptaci, seriál má ukázat nové události, prohloubit charaktery postav a ještě lépe vykreslit brutální a nemilosrdný svět, ve kterém se The Last of Us odehrává. Tvůrci také diváky lákali na brutální a šokující scény. 

Zatím neznáme obsazení žádné z rolí. Dle Druckmanna by se však měl o hudbu, stejně jako v případě předlohy, postarat skladatel Gustavo Santaolalla. Projekt zatím nemá žádná konkrétnější data vydání ani startu natáčení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama