CD Projekt vydává omluvné video
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CD Projekt vydává omluvné video

CD Projekt vydává omluvné video

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 1. 2021 10:00 6
Reklama

Studio CD Projekt Red zažilo velmi krušný konec roku. Rozsáhlé vracení peněz, hněv fanoušků, stažení hry z PlayStation Store a nakonec i žaloby. Po všech těchto problémech, které značně poškodily reputaci polského studia, se vývojáři rozhodli otevřeně promluvit ke svým fanouškům skrze nové video nazvané jako „Náš závazek“.

V pěti minutách nám tak Marcin Iwiński představuje vše, co by nás mohlo zajímat. Nejdříve spoluzakladatel CD Projekt Red tvrdí, že všechnu vinu přebírá na sebe. Hráči by neměli obviňovat vývojáře, nýbrž jeho osobu a dozorčí radu, která stála za finálním rozhodnutím vydat hru. Toto rozhodnutí ale nemělo mít takové následky, jaké ve výsledku mělo. Je prý důležité se na celou situaci podívat zevnitř.

„Cyberpunk 2077 je obrovská hra. Ve hře se vše nerozprostírá na plochém terénu, kde bychom to mohli udělat tak, aby to nebylo tak náročné na hardware. Je to stěsnané do jednoho velkého města v prostředí, kde vlastně není načítání. To je výzva sama o sobě, ale my jsme si to ještě ztížili tím, že jsme chtěli, aby hra vypadala epicky na PC, a pak jsme ji chtěli upravit pro konzole – zejména pro starou generaci. To byl náš základní předpoklad. A zpočátku to nevypadalo extra složitě. Věděli jsme o rozdílech v hardwaru, ano, ale nakonec si myslím, že se časem ukázalo, že jsme tento úkol podcenili. Abych vám dal konkrétní příklad a ukázal na hlavního viníka, museli jsme neustále vylepšovat streamovací systém ve hře pro konzole staré generace. Streamování má za úkol "zásobovat" engine tím, co vidíte na obrazovce, a také herními mechanismy. A jelikož je to město tak napěchované a kapacita disku na starých konzolích je omezená, byla to pro nás neustálá výzva. Každá změna a vylepšení se musely otestovat, a jak se ukázalo, během našich testů se velká část problémů, na které jste při hraní narazili, neprojevila. S blížícím se datem vydání finální verze jsme každým dnem viděli výrazné zlepšení a skutečně jsme věřili, že stihneme finální aktualizaci před datem vydání,“ tvrdí Iwiński v novém videu.

Hlavním viníkem je tedy tento problém, který údajně interní testování neukázalo. S těmito problémy se také změnily plány na vydávání DLC. Slíbené rozšíření zdarma stále dorazí, ale později, než se předpokládalo, stejně jako upgrade pro next-gen konzole – ten dorazí v druhé polovině letošního roku. Velké placené expanze tak dorazí až v roce 2022. S videem vznikla také webová stránka, kde se kromě videa a roadmapy můžete podívat  na FAQ.

CD Projekt vydává omluvné video
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama