T2 stáhlo nabídku na Codemasters
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka T2 stáhlo nabídku na Codemasters

T2 stáhlo nabídku na Codemasters

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 1. 2021 13:43 1
Reklama

Vydavatelský dům Take-Two, stojící za studii 2K, Rockstar Games nebo Private Division, oficiálně vycouval z obchodních jednání se společností Codemasters. Britské studio chtěl na začátku listopadu loňského roku koupit, dokonce byly na stole odsouhlasené podmínky, zvrat ale přineslo konkurenční EA, které Take-Two přeplatilo.

Electronic Arts tedy zůstávají jedinými zájemci s odsouhlasenou nabídkou ve výši 1,2 miliardy dolarů (necelých 26 miliard českých korun). Společnost Take-Two od prosincových zpráv o vyšší nabídce tvrdila, že nadále zvažuje své finanční možnosti. Nyní však oficiálně prohlásila, že se ohlíží po jiných způsobech, jak smysluplně rozšířit své portfolio a investovat. 

S Codemasters se pod hlavičku EA dostává celá řada významných značek, především v žánru závodních her. Jmenovitě série GRID, licencované Formule 1, Dirt, Dirt Rally a od roku 2023 také licence WRC. Codies také patří studio Slightly Mad se svou závodní sérií Project Cars (je pikantní, že právě Slightly Mad původně vyvíjeli spin-off Need for Speed: Shift pro EA) a mezi nezávodní značky patří například původně česká Operace Flashpoint.

Nákup by měl být oficiálně uzavřen v první čtvrtině letošního roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama