I díky hráčům se opraví brána na Cušimě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka I díky hráčům se opraví brána na Cušimě

I díky hráčům se opraví brána na Cušimě

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 1. 2021 11:17 2
Reklama

Crowdfundingová kampaň, která chtěla vybrat finance na renovaci brány Torii svatyně Watacumi na japonském ostrově Cušima, skončila obrovským úspěchem. Lidé z celého světa vybrali více než 27 milionů jenů (v přepočtu více než 5,5 milionu českých korun), tedy více než pětinásobek původního cíle. Dle pořadatele kampaně přišlo spoustu peněz od fanoušků loňského hitu Ghost of Tsushima.

Bránu, sloužící jako pomyslný vstup do svatyně na jižní části severní poloviny ostrova, poničil během loňského října tajfun. 27. listopadu se tak správce památky a místní mnich Jujči Hirajama rozhodl spustit kampaň na crowdfundingovém webu Campfire. Původně požadoval 5 milionů jenů s tím, že oprava dle odhadů vyjde na více než 20 milionů jenů. Zbytek financí měli pokrýt další sponzoři. Zájem byl ale velmi vysoký, vedle obyvatel ostrova Cušima a dalších z celého Japonska organizátor děkuje i hráčům po celém světě. 

I díky hráčům se opraví brána na Cušimě
i Zdroj: Hrej.cz

„Získali jsme obrovské množství podpory od hráčů hry Ghost of Tsushima, který se na Cušimě odehrává, a myslíme si, že jde o božský záměr,“ napsal 10. prosince v jedné z aktualizací kampaně.

Tuto konkrétní svatyni sice přímo ve hře nenajdete, místa Šinto ale hrají ve světě Ghost of Tsushima velmi výraznou roli. Jsou skryty na poměrně těžko dostupných místech a hráči je mohou objevovat. Odměnou jsou talismany, které vylepšují vlastnosti hlavního hrdiny.

Vedle opravené památky naleznou návštěvníci také plaketu se jmény backerů, kteří přispěli více než 10 tisíc jenů (zhruba 2000 českých korun).

I díky hráčům se opraví brána na Cušimě
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama