Xbox chtěl koupit Nintendo či EA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox chtěl koupit Nintendo či EA

Xbox chtěl koupit Nintendo či EA

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 1. 2021 13:48 6
Reklama

Magazín Bloomberg se rozhodl pořádně zabřednout do historie Xboxu a v rozsáhlém článku vyzpovídal spoustu osob herního průmyslu. Mimojiné zjišťoval, jak se z Xboxu stala taková značka, jakou jí známe dnes. Z celého článku stojí za zmínku hlavně snaha Microsoftu odkoupit téměř vše, co tehdejší herní průmysl nabízel.

Vedení Xboxu údajně chtělo koupit spoustu velkých společností, které dnes stojí za desítkami či stovkami her. První možnost bylo údajně EA, které ale nabídku odmítlo, tak se vývojáři alespoň dohodli na spolupráci při tvorbě her na první Xbox. Následně se šlo za Nintendem.

„Steve nás vzal k Nintendu s tím, jestli se nechají koupit. Jenom se nám vysmáli. Představte si, jak se vám hodinu někdo jenom směje. Tak nějak vypadala naše schůzka.“ Následně šlo vedení i za Square Enix. Po diskuzi s ředitelem společnosti ale byla odpověď jasná – cena případné akvizice byla příliš nízká. Jednání nevyšlo ani u Midway, Microsoft si tak spravil chuť alespoň u Bungie.

Celý článek pak popisuje spoustu dalších situací a zejména historek ohledně vydání vůbec prvního Xboxu. Dochází třeba na testování mechanik nebo spojení Xboxu a Dwayne Johnsona.

Xbox chtěl koupit Nintendo či EA
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama