Může za baterky v Xbox ovladači Duracell?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Může za baterky v Xbox ovladači Duracell?

Může za baterky v Xbox ovladači Duracell?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 1. 2021 15:09 19
Reklama

Zatímco konkurenční výrobci Sony a Nintendo už v případě nabíjení ovladačů dávno přesedlali na zabudované akumulátory, Microsoft se se svým Xboxem stále drží klasických tužkových baterií. Nabízí sice alternativu v podobě nabíjecího kitu, ten je ale třeba k ovladači přikoupit. Výrobce své rozhodnutí obvykle hájí tím, že nabízí hráči více alternativ, jak ovladač používat, prohlášení jednoho ze zástupců společnosti Duracell ale naznačuje jiný důvod.

Blízký vztah obou firem není žádným tajemstvím. V balení nových konzolí nebo ovladačů Xbox obvykle najdete pár tužkových baterií Duracell připravených k prvnímu spuštění. Xbox pak často figuruje v reklamních kampaních výrobce baterií a na oficiálním webu je vyveden jako partner.

Marketingový mluvčí Duracell pro Velkou Británii Luke Anderson v rozhovoru pro web Stealth Optional naznačil, že je právě toto partnerství důvodem, proč zatím Microsoft nesáhl k plnému využití nabíjecích akumulátorů v ovladačích. Také potvrdil, že toto partnerství trvá už nějaký ten rok a především že ještě pár let vydrží. Z toho lze usuzovat, že budou klasické “tužkovky” ještě nějaký ten pátek standardní součástí výbavy hráčů na Xboxu (pokud nesáhnou po poměrně nákladném nabíjecím kitu). 

Společnost Microsoft prohlášení nebo samotné partnerství nijak komentovat nechce, pouze znovu opakuje, že je současné fungování ovladačů šito na míru hráčům, kteří mají možnost volby. Je ale tak trochu zvláštní, že je u prémiových ovladačů z edice Elite situace jiná. V jejich případě je akumulátor zabudovaný přímo do šasi periferie. Náročnější hráči zřejmě možnost volby nepotřebují.

Může za baterky v Xbox ovladači Duracell?
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama