Age of Empires IV je v hratelném stavu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Age of Empires IV je v hratelném stavu

Age of Empires IV je v hratelném stavu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 12. 2020 10:00 3
Reklama

Microsoft v roce 2017 oznámil, že vancouverské studio Relic Entertainment pracuje na Age of Empires IV, koncem loňského roku pak došlo na gameplay ukázku. O pokračování kultovní strategie jsme toho od té doby bohužel příliš neslyšeli. Na oficiálních stránkách se nyní objevil krátký update.

Slova se chopil generální manažer Shannon Loftis, který prozradil, že už vývoj znatelně pokročil. „S Age of Empires IV děláme velký pokrok. Nechci ve vás probudit závist, ale hrajeme doslova každý den, ve Washingtonu i Vancouveru. Vývoj RTS je zábavný. Zabere hodně času, než se vytvoří separátní systémy (umělá inteligence, ekonomika, simulace, renderování a tak dále), pak nějakou chvíli trvá, než se vše spojí dohromady. Ale když se to stane, najednou je před vámi hra, která sice vyžaduje odstranění chyb, trochu balancování a další péče, ale v jádru vidíte finální produkt,“ pochlubil se Loftis. Dodal také, že už nyní je ve hře patrný odkaz celé série.

Příspěvek se samozřejmě netýká pouze chystaného pokračování. Zmiňuje se také o Age of Empires II: Definitive Edition, kam v lednu dorazí přídavek Lords of the West, dalšího obsahu se dočká i definitivní edice třetího dílu.

Zatím není jasné, kdy Age of Empires IV vyjde. Na základě prohlášení by se ale dalo očekávat, že se objeví už během příštího roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama