Niceboy ORYX K444 a K610 – kvalitní mechanické klávesnice
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Niceboy ORYX K444 a K610 – kvalitní mechanické klávesnice

Niceboy ORYX K444 a K610 – kvalitní mechanické klávesnice

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 12. 2020 10:58 5
Reklama

Mechanické klávesnice můžou přijít pěkně draho. Cenové rozpětí se přitom za poslední dobu dost posunulo a velmi kvalitní kousky naleznete i za zlomek ceny jiných vlajkových lodí. Niceboy to již jednou dokázal a model ORYX K300X je tomu skvělým příkladem. Niceboy na tuto klávesnici s modrými Outemu spínači navazuje dvěma o dost tiššími modely, jenž nabídnou lineární stisk. Jde o modely ORYX K444 Mechanicus a K610 Chameleon. Oba příjemně překvapí.

ORYX K444 Mechanicus – vstupenka mezi mechanické klávesnice

Klávesnice ORYX K444 Mechanicus zaujímá po K300X pozici nejlevnějšího modelu s mechanickými spínači. Za pouze nepatrně vyšší cenu nabízí o dost více požitku. K444 Mechanicus totiž disponuje plným rozložením, včetně numerického bloku. Hodí se tak nejen hráčům, ale i pracantům.

Niceboy ORYX K444 a K610 – kvalitní mechanické klávesnice
i Zdroj: Hrej.cz
Niceboy tentokrát vsadil na spínače Mojo RX, jenž přinášejí vysokou životnost v podobě 50 milionů stlačení. Záruka opravdu nadprůměrná. Moro RX patří mezi lineární spínače a skvěle se tak na nich hraje. Ani při psaní ovšem nezaznamenáte problémy, zejména díky povedenému rozložení kláves, kde Niceboy zbytečně neexperimentoval. Zvyknete si tak prakticky okamžitě.

Niceboy ORYX K444 a K610 – kvalitní mechanické klávesnice
i Zdroj: Hrej.cz

Co by to bylo za herní klávesnici bez pořádného podsvícení. Hned po připojení 1,5 metru dlouhým opleteným kabelem, který působí opravdu bytelně, se vám pod prsty rozzáří barevné RGB podsvícení. To si přepínáte pomocí dedikovaného tlačítka a k dispozici je několik různých variant, ze kterých si jistě vyberete. Podsvícení krásně prosvítá přes český layout a nemusíte ho tak vypínat ani přes den. Popisky jsou vždy dobře čitelné.

Niceboy ORYX K444 a K610 – kvalitní mechanické klávesnice
i Zdroj: Hrej.cz

Nechybí ani multimediální tlačítka na ovládání hudby a operačního systému. Nemusíte tak při psaní sahat po myši, abyste přeskočili písničku. Čistokrevní hráči jistě ocení možnost vypnout otravné tlačítko Windows. Když jsme u toho mačkání tlačítek, K444 Mechanicus obsahuje zabudovaný 100% anti-ghosting a N-key rollover. Klávesnice zaznamená všechna stisknutá tlačítka naráz a vy můžete bez obav dále ničit nepřátele.

Celá klávesnice je navíc zabalena ve velmi úhledném, přesto minimalistickém kovovém těle. To působí robustním dojmem. Žádné prohýbání konstrukce nehrozí a elegantní vzhled ladně doplní vaše ostatní periferie. To nejlepší nakonec? Niceboy ORYX K444 Mechanicus stojí jen 1 199 Kč a přitom přináší mnoho ze světa mnohem dražších mechanických klávesnic.

ORYX K610 Chameleon – pro všechny náročnější

Pokud v portfoliu Niceboye postoupíme o příčku výše, narazíme na mechanickou klávesnici ORYX K610 Chameleon. Ta sdílí několik vlastností s levnějším bratříčkem K444, přináší přitom také několik vylepšení.

ORYX K610 Chameleon využívá spínače Mojo RX Red, jenž se hodí zejména na hraní. Ze zkušeností můžeme říct, že i psaní nepředstavuje sebemenší problém a k překlepům prakticky nedocházelo. Niceboy odlišil obě klávesnice zejména v oblasti softwaru a základny. ORYX K610 nabízí vlastní software s jednoduchou tvorbou profilů, úpravou podsvícení a editorem maker. V softwaru si tudíž můžete na míru vybrat barvu podsvícení i jeho intenzitu dle libosti.

Niceboy ORYX K444 a K610 – kvalitní mechanické klávesnice
i Zdroj: Hrej.cz

Tvorba maker jistě potěší produktivní typy, ale využijete je i u her. Přednastavené profily zase pomůžou při soustředění ve hrách. Niceboy připravil několik stylů podsvícení, jenž rozzáří pouze důležité klávesy. Nechybí profily pro střílečky o MOBA tituly.

Konstrukce základny se u K610 liší oproti K444. Jde opět jde o odolnou kovovou základnu s lehce odlišným, stále minimalistickým tvarem. Klávesnice tak nezabere spoustu místa a hodí se prakticky do každého herního doupěte.

Niceboy ORYX K444 a K610 – kvalitní mechanické klávesnice
i Zdroj: Hrej.cz

Niceboy nezapomíná ani na ergonomii. Obě klávesnice nabídnou výklopné nožičky. Ani při jejich použití klávesnice nepopojíždí po stole. K610 disponuje o něco delším, 1,8metrovým kabelem s pozlacenou UBS koncovkou. Zachován byl plný anti-ghosting a n-key rollower. Niceboys ORYX K610 Chameleon si zachoval sympatickou cenovku 1 499 Kč.

Výběr je na vás

Z testování si obě klávesnice odnášejí palec nahoru. Niceboy opět ukázal, že mechaniky umí a dokáže je správně nacenit. Model ORYX K444 Mechanicus potěší každého, kdo jen o mechanickém modelu uvažuje. Vyšší verze ORYX K610 Chameleon patří do rukou hračiček, kteří si rádi tvoří makra a hrají s barvami. Rozdíl může udělat i provedení základny. V obou případech jde o velmi dobré mechanické klávesnice, které byste rozhodně neměli minout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama