Nolan nevylučuje hru podle svých filmů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nolan nevylučuje hru podle svých filmů

Nolan nevylučuje hru podle svých filmů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 12. 2020 12:04
Reklama

Populární režisér Christopher Nolan, známý pro své trháky Počátek, Interstellar, Tenet nebo ságu Temného rytíře, se zajímá i o herní průmysl. Důkazem je třeba to, že během letošního předávání cen The Game Awards ohlašoval hlavní cenu pro nejlepší hru roku. V rozhovoru s Geoffem Keighleym ale sdílel i další zajímavé myšlenky.

„Natáčet filmy je složité, trvá to velmi dlouho. Vytvářet počítačové hry je ještě komplikovanější a trvá to ještě déle. Způsob, kterým funguje herní průmysl - a vy o něm stejně víte výrazně více než já - je docela složitý. Víte co, nechcete jen tak udělat licencovanou hru, nechcete jen tak překlopit předlohu a používat značku kterou proslavil film. Stejně jako když se dělá filmová adaptace hry, nechcete jen slepě vytěžit značku. Chcete aby to bylo něco úžasného, ale svým vlastním způsobem,“ popisuje svůj vztah k herním adaptacím Nolan. 

Režisér přiznává, že jej i v současnosti plně vytěžuje filmová tvorba a k hernímu vývoja chová obrovský respekt. Zároveň ale podotýká, že by měl o herní zpracování jedné ze svých filmových značek velký zájem. Ačkoliv z předchozích řádků vyplývá, že by nešlo o přímou adaptaci filmu, jako spíše unikátní herní titul inspirovaný světem nebo principy snímků.

Například principy Počátku by byly v citlivém herním zpracování mimořádně zajímavé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama