Kutil rozběhal CP2077 na Switchi, díky Stadii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kutil rozběhal CP2077 na Switchi, díky Stadii

Kutil rozběhal CP2077 na Switchi, díky Stadii

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 12. 2020 09:49 3
Reklama

Uplynulé týdny ukázaly, že očekávané RPG Cyberpunk 2077 není v úplně ideální formě ani na (relativně) výkonných konzolích Xbox One, PlayStation 4 a často i na výrazně modernějších strojích. YouTuber Nintendrew ale ve videu ukazuje, že jde Cyberpunk poměrně pohodlně hrát na konzoli Nintendo Switch. Má to však samozřejmě řadu háčků.

V prvé řadě je třeba poznamenat, že se o běh hry nestará slaboučká přenosná konzole, ale cloudová služba Google Stadia. Ta také není nativně podporovaná platformou, Nintendrew musel použít hacknutou konzoli s nainstalovaným systémem Android. V jeho prostředí Stadii spustil a Cyberpunk hrál ze své vlastní knihovny.

Na druhou stranu je výsledek obdivuhodný. S dostatečně rychlým internetovým připojením běží náročná novinka až obdivuhodně dobře a plně podporuje ovládání Joy-Cony. V handheldovém režimu prý nabízí maximální rozlišení 720p, v doku ale konzole “podporuje” i FullHD a na televizi nebo monitoru pak lze Cyberpunk hrát například s ovladačem Pro.

Pochopitelně je jednodušší Stadia spouštět na mobilním telefonu nebo počítači (služba už je oficiálně dostupná i v České republice a na Slovensku), pohled je to ale minimálně zajímavý. I proto, že se hra s největší pravděpodobností nedočká oficiálního portu pro Switch.

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama