Schreier: Vývojáři CDPR jsou naštvaní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Schreier: Vývojáři CDPR jsou naštvaní

Schreier: Vývojáři CDPR jsou naštvaní

Radek Raudenský

Radek Raudenský

18. 12. 2020 20:40 18
Reklama

Jason Schreier, známý novinář webu Bloomberg, přichází po delší době s další zprávou. Ta se tentokrát nemůže věnovat nikomu jinému než polskému studiu CD Projekt Red, které je prý v personálních problémech. Zaměstnanci jsou prý rozzuření a vůči vedení dost nepřátelští.

Tato atmosféra byla prý cítit z interního meetingu mezi vedením a zaměstnanci, kteří jsou "frustrovaní a naštvaní". Management se omlouval za „katastrofální vydání“, jak tvrdí dva přítomní zaměstnanci. Vývojáři se údajně ostře ptali na otázky týkajících se reputace společnosti, nesmyslných deadlinů nebo nekonečných přesčasů, které trvaly měsíce i roky.

Došla také otázka na to, proč studio v lednu tvrdilo, že je hra kompletní a hratelná, když to nebyla pravda. Vedení odpovědělo, že „za to převezme zodpovědnost.“ V článku se objevuje i zmínka o člověku, který se vedení zeptal, jestli jim nepřijde „pokrytecké tvořit hru o korporátním vykořisťování, zatímco očekávají, že jejich vývojáři budou pracovat přesčas." Odpověď byla "vágní a vyhýbavá.“

Dle dalších výpovědí Schreier tvrdí, že zaměstnanci polského studia vždy považovali stanovené deadliny za nereálné a bylo jasné, že pro vývoj je potřeba více času. Dle Schreiera je tak ve vzduchu studia CD Projekt cítit „rebelie“.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama