Twitch banuje urážení skrze slovo "simp"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Twitch banuje urážení skrze slovo "simp"

Twitch banuje urážení skrze slovo "simp"

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 12. 2020 10:26 12
Reklama

Streamovací platforma Twitch se už dlouhou dobu ohýbá pod náporem kritiky jak od diváků, tak od samotných streamerů. Důvodem stížností jsou zejména rozporuplná pravidla, která dle diváků platí pouze pro někoho a admini stránky jsou údajně přísnější na mužské streamery než na ty ženské. To platí třeba i pro odhalování těla a dalších diskutabilních scén, kdy na platformě existují streamerky, které vydělávají právě díky svému zevnějšku – například streamerka melina pravidelně zapíná vysílání, kde leží na posteli a povídá si s chatem.

Komunita si ale pro takové momenty a lidi, kteří podporují podobné streamerky, vždy najde pojmenování, se kterým si z daných lidí dělá srandu. V tomto případě se takovým divákům říká „simps“, v určitých momentech i „incels“ nebo klasické virgin (panic/panna). Nejde o vulgární slova, nýbrž o zesměšňování. Platforma se ale  rozhodla tyto slova částečně zakázat.

Pokud uživatel bude tyto slova používat s účelem někoho zesměšnit, bude následovat ban. Pro vysvětlení smyslu slova nebo použití jinak než ke zesměšnění ale bude použití v pořádku. To potvrdila Sara Clemens, COO Twitche, v jednom ze tří oficiálních streamů cílených na vysvětlení nových pravidel platformy. Kromě toho se také budou odstraňovat „emoty“, tedy obrázky jednotlivých streamerů, které v sobě obsahují slovo „simp“.

Reakce komunity ale není, jak už to v poslední době s většinou rozhodnutí Twitche bývá, spokojená a opět si našla kritiku. Streameři například tvrdí, že rozhodnutí zabanovat slovo „simp“ či „incel“ nedává smysl, jelikož si je vymyslela sama komunita, která časem nalezne další a další vymyšlená slova cílená k zesměšnění dalších osob. Těmito kroky tak údajně akorát ničí svojí kulturu přílišnou snahou být „family-friendly“. Přitom vulgarismy jsou na platformě stále povolené.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama