Minecraft je mezi top třemi soundtracky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minecraft je mezi top třemi soundtracky

Minecraft je mezi top třemi soundtracky

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 12. 2020 11:50 1
Reklama

Spotify se dnes stalo téměř stejnou samozřejmostí jako třeba Netflix. Pokud si dnes chcete poslechnout nějakou písničku, nejspíše neřeknete „stáhni si to“ ale „najdi si to na Spotify“. Z této služby se postupně stala platforma pro všechny možné audio zážitky – od zvuků přírody, poslechu rádia či podcastů až po přehrávání ASMR nebo, samozřejmě, poslouchání herních soundtracků.

Magazín CNN se tak se Spotify spojil a vydal článek o velkých trendech na Spotify, mezi které letos patří jednoznačně videohry. Spotify poskytlo žebříček nejposlouchanějších her a první tři příčky vás možná překvapí – patří zde Minecraft. Malebné a uklidňující tóny měsíčně poslouchá přes milion uživatelů, přičemž nejoblíbenější skladbou autora C418, který soundtrack tvořil, je „Sweden“ se 70 miliony poslechů.

Na pódiu se umístil i Doom, bohužel ale není specifikovaný přesný titul. Zde se asi nedá čemu divit, kabrňák Mick Gordon to s kytarou zkrátka umí a jeho skladby patři mezi ty nejlepší co herní průmysl nabídne. Na třetím místě skončilo Death Stranding, zde se zase musí ocenit Kodžimova snaha spojit se se známými jmény a přinést velmi originální písničky zejména od skupiny Low Roar.

Jak ale CNN tvrdí, obrovský úspěch zaznamenaly i další herní hudební skupiny, a to zejména čistě virtuální K/DA. Ta patří studiu Riot Games, které tuto ženskou virtuální skupinu stvořenou z League of Legends postav vytvořilo původně čistě pro doplnění hry a nabídnutí několika málo písniček. Jelikož je ale Riot Games proslavené extrémně kvalitními a chytlavými písničkami a s tím spojenými filmečky, stalo se K/DA oblíbené i mimo fanoušky League of Legends, což zapříčinilo vytvoření vlastního alba.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama