Britský parlament řeší problém s překupníky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Britský parlament řeší problém s překupníky

Britský parlament řeší problém s překupníky

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

17. 12. 2020 10:32 7
Reklama

Uvedení konzolí PlayStation 5 a Xbox Series poznamenala kontroverze spojená s překupníky, kteří se na nových mašinách snažili obohatit. Koncem listopadu jsme informovali o skupině CrepChiefNotify z Velké Británie, jíž se díky speciálnímu programu podařilo nashromáždit 3,5 tisíce nových PlayStationů. Do budoucna by však podobní překupníci mohli mít utrum.

Právě v Británii se totiž problémem začali zabývat politici. Do parlamentu se dostal návrh zákona, který by přímo zakazoval přeprodávání herních konzolí a počítačů za částky vysoce převyšující cenu doporučenou výrobcem.

Návrh byl podán v pondělí, zatím se pod něj podepsalo 15 členů parlamentu. Je zajímavé, že jsou v něm přímo zmíněny také scriptovací programy. Přeprodej jakéhokoliv zboží s jejich pomocí by mohl být postaven mimo zákon.

„Herní konzole a počítačové komponenty by měly být k dispozici všem zákazníkům za částku nepřevyšující cenu doporučenou výrobcem. Neměly by být kupovány ve velkém množství za využití automatizovaných botů, kteří často obcházejí maximální povolené množství stanovené prodejcem,“ stojí v návrhu.

Pokud návrh skutečně projde, půjde o první vlaštovku, která může k podobným krokům inspirovat také zákonodárce z dalších zemí. Trable způsobené překupníky by tedy alespoň částečně vymizely.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama