Amanita představila horor Happy Game
i Zdroj: Amanita Design
Novinka Amanita představila horor Happy Game

Amanita představila horor Happy Game

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

16. 12. 2020 03:30 1
Reklama

Amanita Design na nás letos poštvala podivné skřípaly, s nimiž jsme to sice neměli jednoduché, nakonec nám ale přirostli k srdci. Creaks se zkrátka zařadili mezi unikátní počiny českého studia, které pravděpodobně vlastní patent na skvělé hry. Autoři nicméně neztrácí čas. Ještě před koncem roku oznámili další novinku.

Na prezentaci Indie World se ukázala Happy Game. Název maličko klame, jelikož autoři tentokrát hodlají prozkoumat maličko jinou náladu. Sami o hře mluví jako o prvním počinu v hororovém žánru, a přestože už Creaks uměli nastavit značně tísnivou atmosféru, v Happy Game výtvarníci zřejmě zajdou mnohem dál.

Na hře pracuje Jaromír Plachý, který je dobře znám díky vtipně laděným adventurám Botanicula a Chuchel. Psychedelický horor nabídne příběh malého chlapce uvězněného v jakémsi strašidelném snu. Ve spánku ho navštíví hned tři noční můry, s nimiž bude muset zabojovat, v šílených světech ho navíc čekají roztodivné hádanky a úkoly.

Krom nevraživých smajlíků a růžových králíčků se můžeme těšit také na (ne)tradiční hudební tóny z produkce kapely DVA. Happy Game by měla vyjít už na jaře příštího roku, kdy zamíří na PC, Mac a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama