OpenCritic obviňuje CDP z lhaní o CP2077
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka OpenCritic obviňuje CDP z lhaní o CP2077

OpenCritic obviňuje CDP z lhaní o CP2077

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 12. 2020 10:25 15
Reklama

Vydání Cyberpunk 2077 nebylo moc povedené. Zatímco hráči na PC se setkávají „pouze“ s bugy, hráči na konzolích snášejí na hru masivní kritiku za to, že titul téměř vůbec nefunguje. Nízký framerate, nedočítání textur a další problémy ve spojení s bugy vedou k rozhořčení a velmí nízkým hodnocením na webech jako je Metacritic nebo OpenCritic.

Právě druhý zmíněný web tak poprvé v historii vystoupil ze své nezávislosti a před koupí Cyberpunk 2077 nejen varuje, ale dokonce obviňuje polské vývojáře z toho, že o bídném technickém stavu na konzolích věděli a snažili se jej před hráči skrýt.

„Tato hra má značné rozdíly ve výkonu, hráčském zážitku a hodnocení recenzí mezi PC, next-gen, Xbox One a PS4 verzemi. Tým OpenCritic a několik kritiků má podezření, že vývojáři, CD Projekt Red, se záměrně snažili skrýt skutečný stav hry na Xbox One a PS4 svými požadavky jako používání vyrenderovaných herních videí a neposkytnutí recenzních kopií pro PS4 a XONE verze. Tato zpráva bude smazána v únoru 2021.“

Redakce webu dokonce napsala i dlouhý článek o tom, proč podezřívá polské studio ze záměrného zakrývání verzí na starých konzolích. Vývojáři údajně chtěli využít toho, že velké herní weby nebudou hru recenzovat dvakrát, stejně tak používali předpřipravené záběry ve videích, kde ukazovali PS4 a XONE verze, které ale neodpovídaly realitě. Ve spojení s velmi přísnými pravidly pro vrácení peněz si tak hráče vzali jako své rukojmí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama