Callisto Protocol chce hráčům nahánět hrůzu
i Zdroj: Krafton
Novinka Callisto Protocol chce hráčům nahánět hrůzu

Callisto Protocol chce hráčům nahánět hrůzu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

15. 12. 2020 13:00
Reklama

Oznámení hororu The Callisto Protocol následovaly poměrně překvapivé informace. V první řadě jde o zasazení do univerza hry PUBG, což souvisí s tím, že tým Striking Distance pochází z iniciativy PUBG Corporation. Neméně zajímavá je podobnost se značkou Dead Space, o níž se postarali veteráni, kteří se na populární sérii podíleli.

I k tomu se vývojáři vyjádřili v několika rozhovorech. Šéf vývoje Steve Papoutsis, který na Dead Space ve Visceral Games taktéž pracoval, naznačil, že podobnost mezi hrami vznikla naprosto přirozeně. „Není to žádné překvapení, už jen vzhledem k tomu, že lidé pracující na projektu pracovali rovněž na Dead Space. Je zajímavé, že si lidé souvislosti všimli. Do vývoje jsme hodně zapáleni, je hezké vidět, jak se lidé rozpomínají na hry, na něž má i mnoho z nás krásné vzpomínky.“

Papoutsis se zároveň netajil tím, že mají v týmu velkou slabost pro hororové zážitky. „Doufali jsme, že uděláme singleplayerovou hru zaměřenou na příběh, která poskytne mnoho příležitostí k lekačkám,“ nastínil původní vizi, která se patrně skutečně zhmotnila. Napovídá tomu minimálně trailer, jehož prostřednictvím byla hra představena.

Jeho slova potvrdil v jednom z dalších rozhovorů Glen Schofield, který neskrýval vysoké ambice. „Budeme se snažit udělat tu nejstrašidelnější hru na next-gen platformách,“ prohlásil výkonný ředitel studia. Dead Space označil za jednu z nejvíce hrůzostrašných her minulé generace, chce dohlédnout na to, aby to samé platilo i pro jejich nově představenou hru v generaci současné.

Na to mají autoři zatím dostatek času. The Callisto Protocol by měl vyjít až v roce 2022 na konzolích PlayStation 5, Xbox Series a na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama