CDPR vyplatí bonusy nehledě na hodnocení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CDPR vyplatí bonusy nehledě na hodnocení

CDPR vyplatí bonusy nehledě na hodnocení

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 12. 2020 12:07 18
Reklama

Studio CD Projekt Red momentálně zažívá krušné chvíle. Cyberpunk 2077 sice trhá všechny možné rekordy, velký zájem hráčů je znát už jen z předobjednávek, z nichž byly pokryty náklady na produkci. Komerční úspěch nicméně narušuje kontroverze spojená s technickým stavem, který hráči nehodlají akceptovat. Nedodělky a další chyby se rovněž podepsaly na výsledném hodnocení, na což mohou doplatit samotní vývojáři.

Na serveru Metacritic hra momentálně osciluje kolem čísla 90, což by u většiny autorů bylo považováno za velký úspěch, v případě ambiciózního polského studia se ale hodnocení patrně nepotkalo s vysokým očekáváním. Výsledné číslo je přitom spojeno s bonusem pro vývojáře. Pokud tedy nepřesáhlo předem stanovenou hranici, neměla by jim být vyplacena část odměny. Sluší se říct, že jde o peníze, které měli obdržet nad rámec každoročních odměn

Vedení studia se však rozhodlo, že bonus vyplatí nehledě na zpětnou vazbu od kritiků. „Původně jsme měli systém bonusů, který vycházel z hodnocení hry a jejího data vydání. Po úvaze jsme ale došli k přesvědčení, že za daných okolností není spravedlivý,“ napsal zaměstnancům v mailu šéf studia Adam Badowski. Dle jeho slov byla podceněna délka a komplexita celého projektu, což nijak nesouvisí s tvrdou prací, kterou zaměstnanci odvedli. Je tedy na místě bonus vyplatit.

Negativní ohlasy donutily studio k poměrně razantnímu kroku. Hráči mají nyní možnost novinku vrátit a získat tak zpět své peníze. Asi se nikdy nedozvíme, kolik lidí k tomuto kroku přistoupí, každopádně ale jde o nemilé komplikace. To vše se samozřejmě projevuje v ceně akcií polského studia, které jen prosinci zaznamenaly propad o necelých 30 %.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama