Disco Elysium láká na nové oznámení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Disco Elysium láká na nové oznámení

Disco Elysium láká na nové oznámení

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

10. 12. 2020 10:15
Reklama

Nezávislé studio ZA/UM se před rokem blýsklo neotřelým izometrickým RPG Disco Elysium. Novinka se prakticky okamžitě stala hitem tohoto žánru, i u nás si koneckonců vysloužila plný počet bodů. Autoři se na nějaký čas odmlčeli, nyní to ale vypadá, že jsou připraveni učinit důležité oznámení.

Napovídají tomu webové stránky hry, na nichž se objevil obrázek s nápisem „soon”. Nic jiného zde momentálně k přečtení není. Zřejmě není náhodou, že se autoři vybičovali k aktivitě krátce před The Game Awards, chystané novinky by mohli prozradit právě na páteční akci.

Disco Elysium láká na nové oznámení
i Zdroj: Hrej.cz

Návrat na TGA se nabízí už jen proto, že v loňském roce zabodovalo Disco Elysium hned v několika kategoriích. Hra byla označena jako nejlepší RPG, autoři si dokonce odnesli cenu za nejlepší příběh. K tomu ovládli i dvě další kategorie, které se týkaly nezávislé tvorby.

Není ale na místě očekávat pokračování. Vývojáři totiž ještě nedodali slíbené porty na konzole. Na nich začali pracovat hned po vydání PC verze, Disco Elysium krom platforem Microsoftu a Sony zamíří i na Switch. Dle původních plánů se tak mělo stát ještě letos, uvidíme tedy, zda se vývojáři nedostali do skluzu.

Do hry nedávno dorazil takzvaný Working Class Update, který velmi výrazně snižuje hardwarové nároky. Disco Elysium je tedy možné rozchodit i na slabších počítačích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama