Minecraft ray tracing vychází v plné verzi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minecraft ray tracing vychází v plné verzi

Minecraft ray tracing vychází v plné verzi

Radek Raudenský

Radek Raudenský

9. 12. 2020 10:50 7
Reklama

Je to už 8 měsíců od doby, kdy se společnosti Mojang a NVIDIA spojily na vytvoření ray tracingu pro Minecraft Windows 10 edici. Tehdy se ray tracing dostal do beta testování a proslavili jej zejména youtubeři a streameři, kteří dostali do speciální verze přístup. Po několikaměsíčním vývoji se nakonec dostává ray tracing do plné verze, a to pro všechny hráče zcela zdarma.

Pro spuštění ray tracingu v Minecraftu budete kromě samotné hry potřebovat i RTX kartu. Pokud požadavky splňujete, dostanete přístup ke speciálnímu texture packu, který lépe interaguje se samotným ray tracingem. Tato funkce ale údajně nefunguje ve všech světech, je tedy nutné si buď stáhnout dva předpřipravené světy přímo od vývojářů, nebo si vytvořit svůj vlastní nový svět.

Prozatím vývojáři neplánují začít podporovat i starší řadu GTX, a to kvůli nedostatečnému výkonu. Nemáme ani informace o tom, jestli se Minecraftu s ray tracingem dočkáme na next-gen konzolích – zpráva ale naznačuje, že by toto oznámení mohlo brzy přijít.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama