CP 2077 může vyvolat epileptický záchvat
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CP 2077 může vyvolat epileptický záchvat

CP 2077 může vyvolat epileptický záchvat

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 12. 2020 10:04 4
Reklama

Recenze k očekávanému RPG Cyberpunk 2077 jsou veskrze pozitivní. I ta nejlepší hodnocení nicméně zmiňují, že hra obsahuje velké množství chyb. CD Projekt Red nyní ujišťuje, že se technický stav v den vydání razantně zlepší.

Na Twitteru se k problému vyjádřil PR manažer Fabian Mario Döhla. Dle jeho slov recenze nezohledňují Day 1 patch, který by měl řadu chyb odstranit. Právě zpětná vazba od recenzentů částečně posloužila jako podklad pro vývojáře. „Spousta problémů, s nimiž se recenzenti setkali (a které nahlásili), byly už opraveny, některé další řeší chystaný update.“

Game Informer dokonce upozornil, že světla ve hře mohou vyvolat epileptické záchvaty. Situace nastává především u Braindance sekvencí, které by se daly označit jako jakási moderní verze virtuální reality. Ve světě videoher nejde o nic zvláštního, s rizikem vyvolání záchvatu operuje celá řada titulů. Cyberpunk 2077 nicméně před touto možností předem nevaruje. CD Projekt Red již poděkoval za připomínku, upozornění dle jeho vyjádření již obsahuje EULA, i tak ale zapracuje na varování, které se bude zobrazovat ještě před spuštěním hry.

Vzhledem ke stavu PC verze hry, z níž vycházely recenze, panují velké obavy ohledně verzí pro konzole Xbox One a PlayStation 4. Fabian Mario Döhla ujišťuje, že i zde budou problémy odstraněny, dokonce neváhal říct, že po aplikování Day 1 patche se z RPG stane úplně „jiná hra“. Tím se patrně snažil naznačit, že jsou úpravy velmi výrazné.

Cyberpunk 2077 vyjde 10. prosince na konzolích Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5, na PC a ve službě Stadia.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama