Ředitel T2 se těší na fotorealistickou grafiku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ředitel T2 se těší na fotorealistickou grafiku

Ředitel T2 se těší na fotorealistickou grafiku

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 12. 2020 13:00 4
Reklama

Příchod konzolí PlayStation 5 a Xbox Series podnítil diskuzi ohledně vizuální stránky her. Už totiž nedochází k tak výrazným skokům, jako tomu bylo dříve, z čehož jsou někteří hráči maličko zklamáni. Podle Strausse Zelnicka se ale stále máme na co těšit.

Výkonný ředitel Take-Two Interactive se rozpovídal na virtuální konferenci UBS Global TMT, kde nabídl velmi optimistickou vizi ohledně budoucnosti herní branže. Rostoucí publikum, technologické pokroky a další faktory podle něj zaručují, že videohry čeká to nejlepší v příštích 30 až 40 letech.

„Hádám, že se náš byznys bude v příštích deseti letech výrazně odlišovat od toho, jak vypadá nyní, stejně tak, jako se ten dnešní liší od toho deset let nazpátek, “ prohlásil s odkazem na chvíle, kdy ještě nebyl rozšířen trh s mobilními hrami a hráči nebyli zvyklí opakovaně utrácet za herní předměty.

Zelnick zdůraznil, že se nedá úplně říct, jak bude blízká budoucnost skutečně vypadat. Myslí si ale, že budeme svědky technologie, která kreativcům umožní dělat věci, jichž doposud nebyli schopni dosáhnout, což zahrnuje produkci her, které vypadají stejně jako hrané snímky. „Něco z toho, co nyní děláme, vypadá jako hrané, ale jde stále o animaci. Do deseti let budeme mít možnost vytvořit zcela realistické věci, vše uděláme v počítači, nehledě na všechny další pokroky, které technologie umožní.“ A právě to vede Zelnicka k přesvědčení, že se herní byznys v následujících letech výrazně posune.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama