Seriál podle Detention už vychází na Netflixu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Seriál podle Detention už vychází na Netflixu

Seriál podle Detention už vychází na Netflixu

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

6. 12. 2020 08:45
Reklama

Horor tchajwanského studia Red Candle Games využívající prostředí středních škol a strašidelných prvků po vzoru Silent Hillu se dočká seriálové adaptace. Projekt Detention: The Series vzniká z kolaborace Netflixu a tchajwanské nezávislé veřejnoprávní televize. Mimo dříve vydaného stejnojmenného filmu, se tak jedná už o druhou televizní adaptaci tohoto titulu.

Ačkoli informace o existenci seriálu proudí od zástupců herních médií až nyní, faktem je, že seriálová adaptace Detention byla oznámena už v září tohoto roku. Seriál se skládá z osmice epizod, přičemž první dvě je s ohledem na předešle řečenou informaci možné zhlédnout už nyní. Časový rámec celého dějství je zasazen několik dekád po událostech herní předlohy. Z čehož plyne, že prožití děsivých událostí probíhá formou retrospektivních flashbacků do doby jejich nastání.

Pohnutý osud nástupce Detention s označením Devotion prolétl herními médii v únoru 2019. Právě na tuto dobu bylo totiž oznámeno, že hra bude definitivně odstraněna z nabídky Steamu kvůli záměrnému zesměšňování čínského prezidenta a pobouření hráčů pevniské Číny. V souvislosti s kritikou, která se na tuto událost navázala došel vývojářský tým k definitivnímu rozhodnutí, že se hra na Steam už do budoucna nevrátí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama