Starbreeze už splatili většinu svých dluhů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Starbreeze už splatili většinu svých dluhů

Starbreeze už splatili většinu svých dluhů

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

5. 12. 2020 11:10
Reklama

Švédští vývojáři a vydavatelé multiplayerové akce Payday se úspěšně vzpamatovávají z finanční krize společnosti. Ve svém nejnovějším vyjádření uvádějí, že došlo k vyplacení převážné většiny věřitelů i části dluhu vůči evropské bankovní společnosti Nordea.

Vedle splacení zbylého dluhu u Nordea zbývá Starbreeze podle portálu Gameindustry.biz vyřešit také dluh související se situací, kdy italská společnost Digital Bros zvýšila svůj podíl ve Starbreeze nákupem assetů od autorů akce Crossfire, studia Smilegate. Právě s těmi tou dobou (leden 2020) Starbreeze pracovali na co-op variaci tohoto korejského multiplayerového titulu.

Vrchol krize nastal pro Starbreeze v prosinci 2018, kdy byla vlivem insolvence donucena k restrukturalizaci společnosti. V navazujícím roce, kdy tyto změny probíhaly, propustila firma bezmála čtvrtinu zaměstnanců, přičemž souběžně prodala i autorská práva na System Shock 3, 10 Crowns i dceřinou společnost Dhruva Interactive. Konkrétně ta skončila v rukou Rockstaru, a zařadila se tak pod východní větev Rockstar India.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama