Patent naznačuje výkonnější verzi PS5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Patent naznačuje výkonnější verzi PS5

Patent naznačuje výkonnější verzi PS5

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 12. 2020 07:15 2
Reklama

Do nové generace jsme se oficiálně přesunuli teprve minulý měsíc, kdy eskalovala bitva mezi Microsoftem a Sony. Jestli někde Xbox Series vede, je to hrubý výkon, na papíře totiž PlayStation 5 překonává. Sony však může malý náskok dohnat v rámci výkonnější verze PS5. Informace o nově zaregistrovaném patentu naznačují, jak by konzole mohla fungovat.

Že se i tentokrát dočkáme půlgeneračních modelů, je téměř jisté. Zdá se, že Sony už má nepříliš vzdálenou budoucnost dávno vyřešenou. Server T3 totiž poukázal na registraci patentu, který by mohl na výkonnější verzi odkazovat.

Řešení spoléhá na simulované prostředí, které využívá hned dvou grafických čipů. V popisu patentu se přímo objevuje označení „multi-GPU“. Princip nové technologie spočívá v tom, že každá GPU vykresluje přidělené snímky videa, případně dokonce určitou část jednoho snímku. Výstupy obou čipů se následně smíchají dohromady, čímž vytvoří kompletní obraz.

V patentu je zmíněn také pojem „škálovatelná herní konzole“. Řešení nicméně necílí pouze na domácí zařízení, dle popisu by mohlo být využito i pro cloudové hraní. Na to vše je ale zatím příliš brzy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama