Autoři Desperados III pracují na další hře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Desperados III pracují na další hře

Autoři Desperados III pracují na další hře

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 12. 2020 11:58
Reklama

Studio Mimimi Games se blýsklo především tituly Shadow Tactics: Blades of the Shogun a Desperados III. Obě hry se vývojářům velmi povedly, setkaly se s výbornou odezvou ze strany hráčů. Mnohými byli autoři rázem řazeni mezi špičku žánru, což jim evidentně dodalo velké sebevědomí. Do dalšího počinu se totiž chtějí vrhnout bez podpory vydavatele.

Zatímco v případě Shadow Tactics spolupracovali se společností Daedalic Entertainment, Desperados III vydávalo THQ Nordic. S chystanou novinkou se Mimimi Games už ale chtějí spolehnout sami na sebe. Rozhodně to ale neznamená, že by opustili svůj oblíbený píseček. Projekt s kódovým označením Süßkartoffel (sladká brambora), bude třetím zářezem v žánru real-time taktických strategií.

Süßkartoffel odkazuje na kódové označení, které bylo v mnichovském studiu používáno pro Desperados III, tehdy šlo o Kartoffel, tedy obyčejnou bramboru. Je jasné, že nám toho dočasný název příliš neprozradí. Mnohem zajímavější je ale fakt, že autoři k financování vývoje využijí grant. Dá se tedy říct, že bude novinka spolufinancována německou vládou. Krom toho mají autoři zajištěného investora.

Že se studio v minulosti mohlo spolehnout na podporu vydavatele, bohužel neznamená, že by bylo finančně zajištěné. Krátce po vydání Shadow Tactics koneckonců chybělo jen málo, aby zbankrotovalo. Ve vodách nezávislého vývoje však vývojáři budou muset daleko usilovněji kopat nohama, aby nový projekt dotáhli do zdárného konce. Pro autory je však zásadní nově nabytá svoboda v rozhodování o jednotlivých aspektech produkce. Oni sami si mohou určit, jak bude výsledná hra vypadat nebo co o ní řeknou veřejnosti. Sami se také budou muset postarat o marketing a další záležitosti. Snad se jim tedy zadaří.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama