Překupníci ulovili tisíc XSX, šlo ale o chybu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Překupníci ulovili tisíc XSX, šlo ale o chybu

Překupníci ulovili tisíc XSX, šlo ale o chybu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 12. 2020 18:41
Reklama

Trend překupnictví, o kterém se v posledních dnech a týdnech tak často bavíme, se netýká jen konzolí PlayStation 5. Relativně nedostatkovým zbožím jsou i Xboxy Series X. Právě úlovkem zhruba tisícovky kusů Series X se na sociálních sítích pochlubila britská skupina CrepChiefNotify, která se už dříve “proslavila” sbírkou tisíců kusů PlayStationu 5. Tentokrát ale mají smůlu.

Původně šlo o dodávku z “nejmenovaného obchodu”, brzy ale vyšlo najevo, že jde o populární obchod Very. Ten normálně omezuje objednávky na jeden kus hardwaru vázaný k adrese, členům skupiny se ale toto opatření nějakým způsobem povedlo obejít. Na sociálních sítích se tak pochlubila, že předplatitelé skoupili stovky Xboxů a PlayStationů 5 (za účelem prodeje s pořádnou přirážkou).

Překupníci ulovili tisíc XSX, šlo ale o chybu
i Zdroj: Hrej.cz

Obchod ale médiu Sky News sdělil, že šlo o technickou chybu a všechny objednávky zamítl a zrušil. Samozřejmě se mezi nimi nacházely i ty od regulérních zákazníků. Obchod slíbil, že do několika dnů zákazníkům vrátí peníze.

Tým nabízí uživatelům předplatné za třicet liber, případně doživotní členství za 400 liber, v rámci něhož nabízí know-how. Předplatitelé tak mohou sami vydělávat na přeprodeji zboží. Je obecně známo, že je pro tuto metodu klíčové využití botů, kteří skenují nabídky obchodů a automaticky skupují zásoby.

Alespoň v tomto případě na nákupech nic nevydělají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama