Xbox Series skvěle emulují hry z PS2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox Series skvěle emulují hry z PS2

Xbox Series skvěle emulují hry z PS2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 11. 2020 17:13 8
Reklama

Režim pro vývojáře, dostupný v systémech konzolí Xbox Series S a Series X, nabízí až překvapivé možnosti. Mimo jiné se jej chopili schopní fanoušci emulování her ze starších systémů, a zjistili, že v něm poměrně slušně běží třeba hry z PlayStationu 2.

Dochází tak k paradoxní situaci, kdy jsou nejnovější Xboxy vlastně lepší platformou pro hraní starých PlayStationových her, než moderní PlayStation 5. Ten totiž nenabízí žádnou formu zpětné kompatibility několik generací starých her.

Experimentátoři používají open-source software RetroArch, který jim režim pro vývojáře umožňuje spustit na hardwaru konzolí. Například tvůrce s přezdívkou Modern Vintage Gamer se na YouTube pochlubil s celou řadou starších her, které prý na Xbox Series běží překvapivě hladce a bez výraznějších chyb. V nabídce nechybí Silent Hill 2, Ace Combat 4, God of War nebo Timesplitters 2. Plně funkční je například i Gran Turismo 4, v tomto případě se ale autor potýkal s menšími technickými problémy.

Na konzoli skrze stejný software mohou běhat i hry z Nintendo GameCube nebo PSP. Autor videa poukazuje na to, že v případě Xboxu Series S jde o jednu z nejlevnějších možností, jak si emulované hry užívat v nejvyšší technické kvalitě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama