Blade Runner se vrací v povedené modifikaci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Blade Runner se vrací v povedené modifikaci

Blade Runner se vrací v povedené modifikaci

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

30. 11. 2020 13:00
Reklama

Cyberpunk 2077 budí velké vášně, čehož se snaží šikovně využít také vývojáři, jejichž tituly jsou od kyberpunkové estetiky na hony vzdálené. Jako příklad může posloužit House Flipper, k němuž autoři vytvořili futuristicky laděný přídavek. Další projekty zase mají hned od začátku nakročeno stejným směrem, využívají tedy především šílenství kolem polského RPG, aby získali potřebnou pozornost. Sem se dá zařadit Blade Runner: Cells Interlinked 2021.

Novinka je o to zajímavější, když vezmeme v potaz, že jde o totální konverzi hry Serious Sam 3. Stojí za ní moder s přezdívkou Syndroid. Potenciální zájemce předem varuje, aby od předělávky neočekávali bláznivou hratelnost, s níž je série Serious Sam neodmyslitelně spojena. Hra zkrátka posloužila pouze jako základ pro něco zcela jiného.

V Cells Interlinked 2021 se hráč stává replikantem, konkrétně prototypem modelu Nexus 8. Trixie utíká za svobodou napříč městem Los Angeles, kde ji nahání blade runneři, žoldáci a policejní jednotky. Jediný, kdo je ochotný nabídnout jí pomocnou ruku, je technik Ren Dus, který v Trixie vidí mnohem víc než ostatní. Spolu se snaží uprchnout z města za lepším životem. Konverze vzdává hold filmovým předlohám, k nimž odkazují třeba reklamy na billboardech, neony prozářená tma nebo vydatný déšť. Děj se odehrává před animovaným snímkem Blade Runner: Blackout 2022, což byl kraťas promující film Blade Runner 2049.

Modifikaci lze zdarma stáhnout přes Steam Workshop, ke spuštění hry je vyžadován Serious Sam 3: BFE. Autor upozorňuje, že předělávka rozhodně není bez chyb, i nadále na ní ostatně pracuje. V plánu má zlepšit animace postav nebo dokonce podporu pro VR headsety.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama