Ve vývoji je 400 her pro službu Stadia
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ve vývoji je 400 her pro službu Stadia

Ve vývoji je 400 her pro službu Stadia

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

26. 11. 2020 09:50 5
Reklama

Stadia vypadala na papíře poměrně zajímavě, zatím se ale zdá, že Google od jejího uvedení trochu bojuje s nezájmem ze strany zákazníků. Oficiální čísla sice k dispozici nejsou, nízké počty hráčů v multiplayeru ale naznačují, že se novince nedaří tak, jak by si Google představoval. Věří ale, že se situace změní, až se v nabídce objeví tituly, které jsou momentálně v přípravě.

Je o tom přesvědčen také Jack Buser. Právě on má nabídku her na starost. Zmínil se, že je služba spuštěna jeden rok, což je pro herní byznys velmi krátká doba. „Vývoj her zabírá hodně času. O Stadii budu mít lepší představu tak za tři až čtyři roky,“ vysvětluje Buser. Právě tehdy totiž očekávají dodávku nasmlouvaných titulů. A těch dle jeho slov není zrovna málo.

„Mohu vám prozradit, že jsme vytvořili roadmapu, v níž figuruje zrhuba 400 her, na kterých nyní pracuje 200 vývojářů. Až tituly dorazí, ať už jde o rok 2021, nebo pozdější termín, uslyšíte o nás více,“ přislíbil Buser s tím, že se hráči v nejbližší době mohou těšit na mnohem více her.

Zdá se tedy, že Google své službě i nadále věří. Je jasné, že nějaký čas potrvá, než se investice vrátí. Právě vlastní hry by mohly být odpovědí na problém ohledně neatraktivní nabídky, která je způsobena mimo jiné také tím, že se službou nespolupracuje mnoho velkých vydavatelů. Je však otázkou, jestli obstojí konkurenci v podobě Microsoftu a dalších velkých hráčů, kteří do cloudu také výrazně investují.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama