Tvůrce TikToku zakládá vlastní vydavatelství
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrce TikToku zakládá vlastní vydavatelství

Tvůrce TikToku zakládá vlastní vydavatelství

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 11. 2020 10:39
Reklama

TikTok je aplikace, která vás nejspíše neminula. Sociální síť, jejíž účel spočívá tradičně v natočení krátkého videa, kde tančíte na úsek písničky, se stala extrémně populární a tvůrci ByteDance přinesla obrovské zisky. Čínská společnost se ale rozhodně nechce soustředit pouze na tuto aplikaci a už v minulosti zabředla do herního průmyslu, ve kterém chce nadále pokračovat s nově oznámeným vydavatelstvím.

Vydavatelská divize Pixmain se soustředí na tvorbu mobilních her, jelikož právě ty jsou v Číně neuvěřitelně populární – právě díky čínským hráčům a jejich nepředstavitelnému zájmu o mobilní hry je v současné době trh s mobilními hrami větší než konzolový a počítačový herní průmysl dohromady. Pixmain v tuto chvíli tvoří pět casual her, přičemž tři vyjdou i na PC a jedna na Switchi.

ByteDance jde ale dále a oznamuje vlastní platformu Danjuan Games. Ta se opět soustředí na casual hry a za cíl si dává konkurenční souboj s vydavateli Tencent a NetEase. Zatím není jasné, jestli se hry nebo samotná platforma dostane za čínské hranice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama