Super Mario Bros. 3 trhlo aukční rekord her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Super Mario Bros. 3 trhlo aukční rekord her

Super Mario Bros. 3 trhlo aukční rekord her

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 11. 2020 10:07 1
Reklama

Před pár měsíci se přepisovaly rekordy aukcí herních titulů, když jistý sběratel zaplatil za původní kopii Super Mario Bros. 114 tisíc dolarů (přes 2,5 milionu českých korun). Rekord ale příliš dlouho nevydržel, aukční portál Heritage Auctions totiž registruje prodej zapečetěné kopie Super Mario Bros. 3, který majiteli vynesl 156 tisíc dolarů (v přepočtu necelých 3,5 milionu českých korun).

Jaká hra má hodnotu menšího bytu v Praze, ptáte se? Inu, sběratelská. Dotyčný exemplář je kopie Super Mario Bros. 3 z roku 1990, pochopitelně v původním, neotevřeném balení, pečlivě zapečetěná v ochranné kastli a v téměř perfektním stavu. Cenu také výrazně zvyšuje ten fakt, že jde o jeden z prvních tisků obalu, který slovo “Bros.” nese na levé straně. Obvykle ho mohli hráči najít na pravé straně. Aukční portál tvrdí, že jsou tyto verze obalu (zabalené a v perfektním stavu) naprostou raritou. I proto šla cena tak výrazně nahoru.

Super Mario Bros. 3 trhlo aukční rekord her
i Zdroj: Hrej.cz

Server Kotaku zmiňuje, že nejdražší kopie hry se slovem “Bros.” vpravo se prodala za zhruba 21 tisíc dolarů. Jde tedy o malý, ale velmi drahý detail.

Mariovská relikvie se tedy není usadila na vrcholu žebříčku nejdražších her prodaných skrze aukční portály, není ale nejdražší položkou související s hrami jako takovou. Toto prvenství drží do jisté míry unikátní prototyp konzole Nintendo PlayStation, za kterou zájemce v březnu letošního roku zaplatil 360 tisíc dolarů (v přepočtu zhruba 8 milionů korun). 

Z hlediska prodeje herních relikvií jde o narůstající trend, a lze předpokládat, že bude hodnota některých sběratelských kousků dál stoupat. Je klidně možné, že i ve vašich (vašich rodičů) skříních, sklepích nebo na půdách leží kousky herní historie s obrovskou hodnotou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama