Šéf SIE se těší na generaci definující hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šéf SIE se těší na generaci definující hry

Šéf SIE se těší na generaci definující hry

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

20. 11. 2020 08:55 2
Reklama

Jim Ryan začátkem týdne vysvětloval, že ohlížení na konzoli PlayStation 4 vývoj exkluzivit rozhodně nebude brzdit. Ředitel Sony Interactive Entertainment počítá s tím, že se v nejbližších letech bude připravovat obsah také pro hráče, kteří vkročení do nové generace zatím neplánují. Nyní prozradil, kdy bychom se mohli dočkat titulů, které skutečně vytěží potenciál PS5.

Ryan v rozhovoru pro server TASS nabídl ohlédnutí do minulosti, čímž časový úsek částečně definoval. Historie podle něj ukazuje, že trvá dva až tři roky, než si vývojáři uvědomí možnosti nového hardwaru. „Vývojáři běžně potřebují nějaký čas, než se skutečně seznámí [s novým hardwarem]. Bude se pravděpodobně psát rok 2022, až spatříte opravdu úžasné věci, stejně jako tomu bylo v roce 2015/2016 v případě předchozí generace, kdy byly vydávány generaci definující hry.“

Tomu ostatně odpovídají plány společnosti ohledně podpory hráčů na PS4. Na ně budou vývojáři brát ohled v horizontu dvou až tří let. A není se čemu divit. Opustit 115 milionů hráčů zkrátka nedává smysl. Dá se očekávat, že se v nejbližších letech část z nich přesune k PS5, tento krok ale významná část hráčů neudělá.

Konzole PlayStation 5 je od včerejšího dne dostupná také u nás. Sony oslavila uvedení na trh videomappingem na známé budovy po celém světě. Události se zúčastnila také pražská pobočka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama