Někteří hráči na PS5 hrají PS4 verzi CoD
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Někteří hráči na PS5 hrají PS4 verzi CoD

Někteří hráči na PS5 hrají PS4 verzi CoD

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 11. 2020 11:14 1
Reklama

Studio Activision bylo v případě letošního pokračování série Call of Duty s podtitulem Black Ops Cold War k hráčům vstřícné. Majitelé konzolí PlayStation si v rámci mezigeneračního bundlu nebo ultimátní edice hry pořídili verze pro PS4 i PS5. To ale přináší jistý zmatek. Někteří hráči totiž na PlayStationu 5 hrají starší verzi, aniž by to tušili.

Na vině je špatně designovaný systém stahování jednotlivých verzí hry. Po aktivaci klíče si hráč může vybrat, jaké části hry (kampaň, multiplayer, zombies) do své konzole stáhne. Pokud jednoduše zvolí “vše”, na disk se nainstaluje i kompatibilní verze pro PlayStation 4 a v některých případech se zvolí jako defaultní. Při spouštění z dashboardu tedy startuje právě ona a hráči si nemohou užívat vylepšenou next-gen verzi.

Společnost Activision uvolnila návod, jak zajistit, aby se spouštěla správná verze. V nabídce stačí dlaždici hry zvýraznit, sjet k pokynu “hrát” (Play), rozkliknout rozšířené nastavení (tři tečky) a zvolit verzi pro PlayStation 5.

Sever Eurogamer mimochodem upozorňuje, že někteří hráči, kteří stáhli pouze verzi pro PS4 po jejím smazání nemohou stáhnout verzi pro PS5. Tento problém řeší pouze restart konzole do továrního nastavení. I my jsme se při instalaci některých her (jmenovitě Marvel’s Spider-Man: Miles Morales) potýkali s problémy spojenými se stahovací frontou.

Lze předpokládat, že společnost Sony výše zmíněné kiksy vyřeší v blízké aktualizaci systému. Do té doby buďte při instalaci a spouštění her velmi obezřetní.

Konzole PS5 míří k první šťastlivcům v Evropě už 19. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama