Na PS5 si zahrajete i AC Syndicate, ale…
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Na PS5 si zahrajete i AC Syndicate, ale…

Na PS5 si zahrajete i AC Syndicate, ale…

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 11. 2020 10:20 1
Reklama

Společnosti Sony a Ubisoft v týdnech před vydáním konzole PlayStation 5 avizovaly, které hry z předchozí generace konzolí si na novém hardwaru nezahrajete, respektive u nich výrobce nemůže zaručit bezproblémové fungování. Jednou z největších bylo londýnské pokračování série Assassin’s Creed. Server Kotaku nicméně zjistil, že hra na konzoli skutečně funguje.

Díl z roku 2015 ve své době nesklízel nijak nadšené reakce a patří k těm pokračováním Assassin’s Creed, které spíše zapadly. Své kvality ale rozhodně měl, a pokud se jej rozhodnete připomenout na PlayStationu 5, vlastně to nebude žádný problém. Tedy, téměř. Verze pro PS4 totiž z hlediska frameratu běží dobře, ale potýká se s podivně glitchujícími stíny a odlesky. Nejde o nic, co by hraní přímo znemožňovalo, artefakty jsou ale velmi časté a poměrně nepříjemné. Video můžete zhlédnout na linku přiloženém výše.

Sony jakýmkoliv stížnostem předchází také hláškou/upozorněním které se objeví v momentě, kdy hru (a jakoukoliv jinou, nepodporovanou ve zpětné kompatibilitě PlayStationu 5) spustíte. Konzole vám přímo sdělí, že se při hraní můžete setkat s neočekávaným chováním titulu.

To je dobrá zpráva pro hráče, kteří si na nové konzoli chtějí vyzkoušet starší hry, které ale nepatří do seznamu podporovaných. Tituly zřejmě fungovat budou, jen s technickými rezervami.

Konzole PlayStation 5 dorazí na český trh 19. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama