PS5 možná dodatečně obdrží podporu 1440p
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS5 možná dodatečně obdrží podporu 1440p

PS5 možná dodatečně obdrží podporu 1440p

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

11. 11. 2020 08:30 4
Reklama

Nedávno vyšlo najevo, že PlayStation 5 nebude podporovat rozlišení 1440p. Nemilá zpráva, především tedy pro hráče, kteří si chtějí konzoli připojit k 2K monitoru. Sony vlnu nevole patrně zaregistrovala, k situaci se totiž nyní znovu vyjádřila.

Došlo k tomu v rozhovoru pro server AV Watch. Hideaki Nišino, viceprezident Sony Interactive Entertainment, prohlásil, že konzole nepodporuje rozlišení 1440p, jelikož se chtějí v první řadě soustředit na televizní obrazovky. Zároveň ale naznačil, že by v budoucnu podporu mohli zajistit, pokud se objeví dostatečná odezva ze strany hráčů.

Sony 2K monitory přehlíží už docela dlouho. Rozlišení nepodporovala původní konzole PlayStation 4, situaci bohužel nijak nezměnila ani výkonnější verze – PlayStation 4 Pro. Nezbývá než doufat, že japonská společnost brzy vyslyší prosby ze strany této specifické skupiny hráčů, která evidentně není zase tak malá.

Nišino se vyjádřil také na konto webového prohlížeče. Ten totiž podle všeho bude v rozhraní nové konzole chybět. „Jsme na pochybách, zda je aplikace webového prohlížeče pro herní konzoli nezbytná. Budeme muset počkat, pak se uvidí.“ I v tomto případě se zdá, že by implementace prohlížeče inženýry nemusela stát mnoho práce. Zdá se však, že hráči této funkcionality příliš nevyužívají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama