Přechod na PlayStation 5 bude trvat tři roky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Přechod na PlayStation 5 bude trvat tři roky

Přechod na PlayStation 5 bude trvat tři roky

Radek Raudenský

Radek Raudenský

11. 11. 2020 10:46 4
Reklama

Přístup obou výrobců k nové generaci konzolí se sice zdál velmi odlišný, Sony ale nakonec přistoupilo na styl Microsoftu. Ten nechce nutit hráče ke koupi nových konzolí a slibuje podporu jak nových, tak starých Xboxů. Sony sice tvrdilo, že nechce hry omezovat starým hardwarem, nakonec ale strategii také otočilo – nyní tvrdí, že přechod z PS4 na PS5 bude trvat po několik let.

To jsou slova viceprezidenta SIE Hideaki Nišino, který zdůraznil pokračující podporu cross-gen her. „Současný odhad přechodu z PS4 na PS5 je, že bude trvat přibližně 3 roky. Mezitím je zde otázka – jaké hry si mohu koupit na PS4? A bude možné tyto hry hrát na PS5? To je důležité. Stále prosíme vývojáře, aby tvořili hry s cross-gen na mysli.“

Sony tak očividně nebude vydávat exkluzivity pouze pro PlayStation 5, ale stále pro PlayStation 4, pokud to možnosti hry dovolí. Tuto strategii PlayStation odhalil už před několika týdny, kdy potvrdilo příchod Horizon: Forbidden West a Spider-Man: Miles Morales i na PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama