Sony údajně zvažovala výraznější zdražení her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony údajně zvažovala výraznější zdražení her

Sony údajně zvažovala výraznější zdražení her

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

10. 11. 2020 10:10 2
Reklama

V poslední době se hodně diskutovalo o cenách her. Autoři a vydavatelé opakovaně naznačovali, že jsou proklatě nízko, přičemž náklady na produkci naopak stoupají. I proto Sony v září oznámila, že další first-party tituly budou o něco dražší, že si zákazníci připlatí zhruba deset dolarů. Nyní vyšlo najevo, že původně mělo být navýšení ceny ještě o něco vyšší.

Bloomberg přišel s informací, že se v Sony projednávala možnost překročit hranici sedmdesáti dolarů. Někteří členové vedení společnosti připomínali, že ke zdražení dochází pozdě, inflace a zvyšující se cena vývoje byla podle nich dlouho přehlížena, což by se mělo projevit v mnohem výraznějším zdražení.

Sony nicméně k tomuto kroku nepřistoupila, 70 dolarů tedy zřejmě na nějaký čas zůstane standardní cenou AAA titulů. Není ale vyloučeno, že k navýšení dojde mnohem dříve, než bychom očekávali.

Ke zdražení přistoupili také další vydavatelé, přidal se i Ubisoft. jen pro příklad - digitální edice konzolových verzí Watch Dogs Legion nebo Assassin's Creed Valhalla lze nyní zakoupit za cenu 1949 Kč. Ještě pár měsíců nazpátek se přitom obvyklá cena AAA titulů pohybovala kolem 1800 korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama