WD: Legion přijde o část in-game podcastů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka WD: Legion přijde o část in-game podcastů

WD: Legion přijde o část in-game podcastů

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

7. 11. 2020 11:55 3
Reklama

Francouzský vydavatel zodpovědný za Watch Dogs: Legion rozhodl o odstranění in-game podcastů, ve kterých se objevila žurnalistka britského magazínu The Atlantic, Helen Lewis. K rozhodnutí o odebrání obsahu došlo poté, co někteří hráči upozornili vývojáře na diskutabilní prohlášení řečené novinářky ohledně problematiky feminismu a transgenderu.

V návaznosti na učiněné prohlášení Ubisoftu, ve kterém společnost vyjádřila kategorický nesouhlas s dřívějšími tvrzeními Helen Lewis, budou ze hry odstraněny dvě epizody podcastu Watch Dogs: Legion's BuccanEar. K tomuto ráznému řešení se vydavatel hry uchýlil i přesto, že Lewis zastávala u obou epizod pouze roli přednašeče, a nikoli tvůrce daného textu.

Zástupci společnosti v následujícím komentáři uvedli, že oba odebrané podcasty budou nahrazeny v příštím updatu. Současně poznamenali, že Ubisoft bude v rámci budoucích projektů klást větší důraz na průzkum a analyzování partnerů, se kterými spolupracuje. Na tomto místě rovněž připomeňme, že Ubisoft se v nedávných měsících frekventovaně potýkal s problémy vnitrofiremních vztahů mužů a žen. Nekompromisnost jednání v nynější situaci může tedy částečně cílit i na zlepšení firemní reputace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama