Update: Remaster Mass Effectu potvrzen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Update: Remaster Mass Effectu potvrzen

Update: Remaster Mass Effectu potvrzen

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

7. 11. 2020 16:20 4
Reklama
UPDATE

Generální manažer Bioware Casey Hudson potvrdil přítomné spekulace. Mass Effect: Legendary Edition dorazí na jaře 2021 na Xbox One, PlayStation 4 a PC. Hudsen zdůrazňuje, že titul skrze dopřednou kompatibilitu nabídne na next-gen konzolích přidaná grafická vylepšení, která budou komunikována následující rok.

Obsah remasteru bude v souladu se spekulacemi sestávat z kompletní trilogie, to znamená základní hry i všechna singleplayerová DLC a příběhové dodatky. Z technického hlediska budou všechny hry vylepšeny o vyšší rozlišení s podporou 4K, navýšení frameratu konzolových verzí a obecné změny na úrovni postav, stínů a efektů. Hudson rovněž zmiňuje, že cílem studia nebylo vytvořit kompletní reimaginaci nebo remake, nýbrž spíše uvážlivou modernizaci při současném zachování ducha originálů.

Spolu s tímto pro mnohé fanoušky dostatečným oznámením, přišel Hudson též s potvrzením a ochutnávkou nového dílu. Jak sám ale naznačuje, projekt se nachází v raných fázích vývoje, vzhledem k čemuž se nemůže prozatím podělit o další detaily. Prozradil však, že za vznikem stojí tým veteránů společnosti Bioware.

Update: Remaster Mass Effectu potvrzen
i Zdroj: Hrej.cz

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Oznámení remasteru trilogie Mass Effectu, též přezdívané Mass Effect: Legendary Edition, bychom se mohli dočkat už během dnešního večera. Minimálně tolik napovídají náznaky žurnalistů a insiderů vstříc blížícímu se vývojářskému panelu dnešního N7 Day.

Vybraní dabéři původní trilogie, kteří se panelu rovněž zúčastní, už během posledních dní avizovali, že se fanoušci v tento den dočkají speciálního programu. A ačkoli by tato zpráva dozajista mnohým ke spekulacím stačila, podněty k diskuzi dodatečně podpořil i hlavní zdroj zpráv o Mass Effect remasteru, Jeff Grubb.

Abychom se však neodvolávali pouze na jeden zdroj, obdobné náznaky jako Grubb uvádí i řada zástupců světových médií, jako je například Eurogamer, Game Informer nebo PCGamer. Svou pozornost rovněž zasluhuje i citelný vzrůst v prezentaci licencovaného prodejního sortimentu během posledních dnů a týdnů. Tuto změnu lze však pochopitelně přičíst na vrub i samotné reputaci N7 Day.

Skutečnost, že by dnešní 8. hodina večerní mohla opravdu symbolizovat návrat jedné z nejslavnějších sci-fi sérií herní historie, podtrhuje i fakt, že remaster celé trilogie byl před pár týdny ohodnocen jihokorejskou ratingovou komisí. Nad rámec této informace lze ale vyzdvihnout i starší zprávy Jeffa Grubba, naznačující oznámení během letošního roku. Zde je však nutné dodat, že sám Grubb později své stanovisko poupravil, neboť rozsáhlejší práce na modernizaci prvního dílu měly údajně způsobit odklad celé trilogie. Podle posledních informací bychom se tak měli vydání dočkat v následujícím roce. V únoru téhož roku má dorazit i art book kompletní trilogie.

Současně dodáváme, že už delší dobu je předpokládáno, že Bioware Edmonton aktivně pracuje na vývoji zcela nového dílu. V souladu s touto informací nelze tudíž vyloučit ani to, že bychom se potenciálně mohli dočkat oznámení právě tohoto titulu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama