Take-Two chce koupit studio Codemasters
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Take-Two chce koupit studio Codemasters

Take-Two chce koupit studio Codemasters

Radek Raudenský

Radek Raudenský

6. 11. 2020 18:28 1
Reklama

Update

Take-Two nakonec spekulace potvrdilo. Společnost nabídla cenu 485 pencí za jednu akcii a potvrdila tak níže zmíněné částky. "Take-Two věří, že kombinace T2 a Codemasters by spojila dohromady dvě světová portfolia. Navíc Take-Two věří, že by mohlo pomoct výkonu Codemasters s příchodem globální distribuce a expertízou v oblasti vydavatelství, analytiky, vývoje produktu a marketingu."

Původní zpráva

Zprávy o společnosti Take-Two jsme vám dnes přinesli už dvě, ale nakonec nejsou poslední. Ředitel společnost Strauss Zelnick toho totiž pověděl mnoho, mimo jiné také to, že v rámci herního průmyslu přijde ještě několik velkých akvizicí, jelikož je toto téma údajně velmi probírané. Zelnick má navíc informací dostatek – o tom, že Microsoft koupí další studia, spekuloval 14 dní před oznámením zakoupení ZeniMax, nakonec by se ale toto tvrzení mohlo týkat přímo Take-Two.

Zelnick tvrdil, že má celá společnost k dispozici skoro 2,4 miliardy dolarů v hotovosti. Nemá žádný dluh a chce agresivně budovat svůj byznys. Pokud se tedy naskytne dobrá příležitost, T2 jí využije – a nejspíše se tak děje. Tom Howard, tržní novinář deníku Times, na svém Twitteru odhalil údajné dohady o velké akvizici.

Cílem by mělo být studio Codemasters. Howard tvrdí, že dohady nad obchodem potvrdila samotná společnost a mluví se o vyplacení 740 milionů liber (973,5 mil. dolarů/ 21,7 mld. korun). Dle jeho slov hráči tento obchod nevítají, pro ty ale má Howard špatnou zprávu – pokud T2 tuto nabídku potvrdí, studio Codemasters jí přijme, což vedení údajně samo potvrdilo. Jak se na tento stále nepotvrzený obchod díváte vy?

Britští Codemasters se specializují na závodní hry, v minulosti ale například vydávali pokračování série Operace Flashpoint. V roce 2019 Codemasters zakoupili studio Slightly Mad, zodpovědné za vývoj série Project Cars.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama