Dle Microsoftu 512 GB u Series S stačí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dle Microsoftu 512 GB u Series S stačí

Dle Microsoftu 512 GB u Series S stačí

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

6. 11. 2020 11:14 9
Reklama

Microsoft příští týden vyjede vstříc nové generaci hned na dvou strojích. Xbox Series X doplní slabší bratříček Xbox Series S. I levnější konzole se stala předmětem dohadů, největší vášně zatím vzbuzuje velikost SSD disku. Ten totiž nabídne pouze 512 GB. Microsoft nicméně věří, že je úložný prostor dostačující.

Pro magazín Edge se na to konto vyjádřil jeden ze zástupců společnosti – Jason Ronald. Podle něj bylo rozhodnutí ohledně velikosti disku podloženo údaji, kterými Microsoft disponuje. „Někteří lidé budou hrát deset až patnáct her měsíčně, jiní upřednostní hraní jedné jediné hry, jíž jsou naprosto oddaní. V takovém případě zjevně pořád nepřepínají mezi různými hrami,“ prohlásil Ronald, přičemž dodal, že zde existuje i skupina hráčů, která upřednostňuje menší tituly. „Na základě průzkumu dat Xboxu Series S a jeho 512 GB věříme.“

Zde se však sluší připomenout, že hráči nebudou mít k dispozici celých 512 GB. Část místa totiž zabere systém, na hry tedy zbývá zhruba 364 GB. Ze strany výrobců sice bylo naznačeno, že by díky nové technologii mohla být velikost konkrétní her mnohem menší, těžko ale na tento argument spoléhat. Úložný prostor je sice možné rozšířit, paměťové moduly jsou ale velmi drahé. Jestli se pak už tedy nevyplatí investovat rovnou do Series X. Jak to vidíte vy? Přispějte názorem v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama