Hackeři údajně ukradli zdrojový kód WD:L
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hackeři údajně ukradli zdrojový kód WD:L

Hackeři údajně ukradli zdrojový kód WD:L

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 11. 2020 14:23 10
Reklama

Je to pár dní nazpět, co jsme vám přinesli zprávu o hacknutí serverů Cryteku a zveřejnění dokumentů, které potvrzují kupříkladu remastery Crysis 2 a Crysis 3. Jenže mezi zprávami různých uživatelů se objevilo i tvrzení, že se skupině Egregor podařilo hacknout i servery Ubisoftu a udělat pořádnou neplechu.

A to konkrétně takovou, že skupina údajně vydala na privátní torrent trackery celý zdrojový kód Watch Dogs Legion. S touto zprávou přišel jako první web DSOGaming, dle kterého má složka se zdrojovým kódem 560 GB a obsahuje veskrze všechny materiály ke hře, hlavně grafické assety. Informaci sice vyvrátil Twitter uživatel PPG, který přinesl třeba informace o zmíněných remasterech, zprávy o leaknutí zdrojového kódu se i přes to začaly masivně šířit. Určité pohyby zaznamenávají i privátní trackery, na kterých se začaly objevovat různé, údajně odemčené, verze hry od neznámých uživatelů - tradičně ale za cracky stojí velké pirátské skupiny. 

Na tyto informace následně reagoval i samotný Ubisoft, který skrze Eurogamer potvrdil začátek vyšetřování o potencionálním úniku zdrojového kódu. I když to na první pohled nevypadá, může být tento únik nejen pro Ubisoft obrovským problémem. Ve zdrojovém kódu se totiž nachází implementovaná protipirátská ochrana, která se tradičně obchází jinými způsoby – sice se ví, jak ochrana funguje, její přesná implementace ale není známa. Pokud by se tak zdrojový kód dostal do nesprávných rukou, mohlo by Denuvo zaznamenat obrovskou ztrátu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama